De voordelen van een scootmobiel leasen (kw scootmobiel leasen)

Voor veel mensen zijn scootmobielen van levensbelang. Het is de enige verantwoorde manier om de wijde wereld in te trekken. Of gewoon even naar de supermarkt te rijden of aan te schuiven bij andere senioren in het park. Het is een bevrijdend voertuig waar je niet eens een rijbewijs voor nodig hebt. De wachttijden voor levering kunnen door de populariteit flink oplopen. Trajecten zoals WMO en PGB duren vaak langer dan nodig. Een scootmobiel leasen biedt meerdere voordelen en de aanvraag verloopt eenvoudiger dan je denkt. Hoe dit werkt en wat de voordelen zijn leggen we uit op deze pagina.

Hoe werken WMO en PGB?

Voordat we de mogelijkheden van een scootmobiel leasen uitleggen eerst wat informatie over WMO en PGB:

  • WMO staat voor Wet Maatschappelijke Ondersteuning
  • PGB staat voor Persoonsgebonden Budget

Dit zijn twee manieren voor personen met een beperking of verminderde toegang tot het maatschappelijk leven om een financiële bijdrage te ontvangen. Je kunt een aanvraag indienen via de gemeente of neem contact op met een adviseur. WMO is een gemeentelijke subsidie waarbij je een aanvraag moet indienen voor een specifiek hulpmiddel zoals een scootmobiel. Bij Fast & Furious scooterspeciaalzaak kun je een vrijblijvende offerte aanvragen voor een scootmobiel die je kunt overleggen. PGB is een meer structurele uitkering om middelen in te kopen voor de zorg die je nodig hebt. Dit kan vervoer zijn maar ook bijvoorbeeld de huur voor een aangepaste woning.

Als je behoefte hebt aan een scootmobiel dan kun je een aanvraag indienen maar deze trajecten kunnen lang duren met niet altijd een positieve uitslag. Dan sta je weer op de startpositie zonder vervoer. Een scootmobiel leasen kan in dit geval uitkomst bieden.

Hoe werkt een scootmobiel leasen?

Als je op voorhand weet dat een subsidieaanvraag geen optie is, of als je snel een voertuig wilt aanschaffen, dan kun je een scootmobiel leasen. Er zijn twee vormen van een leasecontract:

  1. Operational lease: Dit is een vorm van huur met service en ondersteuning. Je betaalt een bedrag om gebruik te maken van het voertuig en bij mankementen wordt dit gerepareerd. Wanneer het contract is verlopen dan lever je het voertuig weer in.
  2. Financial lease: Dit is een vorm van kopen op afbetaling. Je plaatst een bestelling, je krijgt na goedkeuring het product geleverd en je betaalt vervolgens maandelijks een bedrag af. Het scootmobiel wordt jouw eigendom, je moet wel zelf het onderhoud verzorgen.

Bij een scootmobiel leasen gaat het om optie 2. Je koopt een gehandicaptenvoertuig op afbetaling. Dit heeft als voordeel dat je niet eerst het volledige bedrag hoeft te sparen, daarnaast worden de kosten gespreid over een aantal maandelijkse termijnen. Dit maakt budget planning aanzienlijk eenvoudiger. Er komt wel een rente op het totaalbedrag, de restwaarde na afbetaling is geheel voor de eigenaar.

Waarom een scootmobiel leasen?

Er komt een moment dat autorijden niet langer verantwoord is of dat grotere afstanden afleggen te inspannend wordt. Je kunt dan niet een half jaar of langer wachten op een tegemoetkoming. Bij een scootmobiel leasen heb je zelf de touwtjes in handen en je kunt snel gebruik maken van een gehandicaptenvoertuig dat je geheel naar eigen wens mag samenstellen. Denk aan bediening met voeten in plaats van handen of een stoel met betere ondersteuning voor de rug. De mogelijkheden en voorwaarden van een scootmobiel leasen vind je op de website van Fast & Furious.