Het voordeel van winterbanden

Een van de grootste voordelen van winterbanden is dat ze de meeste grip bieden op droge en natte oppervlakken. Bovendien hebben winterbanden het extra voordeel van een verbeterde remvermogen. Ze doen dit door tractie te behouden bij lagere temperaturen. Zomerbanden kunnen niet langer de veiligheid van uw rijden in vriestemperaturen garanderen. Daarom richten bandenfabrikanten zich steeds meer op het ontwerpen van winterbanden met de beste grip op sneeuw en ijs. Om dit te bereiken, worden winterbanden gemaakt met speciale verbindingen en materialen die zijn ontworpen om de beste prestaties te bieden onder ongunstige omstandigheden.

Winterbanden hebben diepere groeven dan normale banden. Deze groeven verhogen het contactgebied tussen het bandenoppervlak en de elementen, waardoor het risico op hydroplaning wordt verminderd. Bovendien zijn de speciale groeven in winterbanden ontworpen om sneeuw opzij te duwen. Ook zijn winterbanden meestal ontworpen in magerdere maten dan OEM -banden, wat de druk per vierkante inch verhoogt en ze gemakkelijker door sneeuw en ijs snijden. De toegevoegde tractie helpt om uw auto op gladde oppervlakken veilig te houden.

In de regio New England kunnen winterbanden helpen bij het verbeteren van uw rijvaardigheden. Veel chauffeurs komen in ongelukken wanneer de eerste sneeuwval de grond raakt. Als gevolg hiervan kan het hebben van een vierwielaandrijving u meer zelfvertrouwen achter het stuur geven. U hoeft zich geen zorgen te maken over het in een greppel gooien. En als je in de sneeuw moet rijden, zijn winterbanden de perfecte keuze. Afgezien van het veiliger zijn, vergroten winterbanden ook uw benzineverbruik.